In “Ambulance - De Podcast” neemt ambulanceverpleegkundige Ivo van Asperen je mee in de wereld van de ambulancediensten. Iedere aflevering gaat hij in gesprek met verschillende gasten over onderwerpen rondom de pre-hospitale ambulancezorg. 

Iedereen kent die snelle blauw knipperende gele busjes, maar wie werken hierop en wat drijft hen om voor dit vak te kiezen? Waar krijgen ze mee te maken en welke voorwaarden hebben ze nodig om dit werk zo goed mogelijk te kunnen doen? Hoe gaan ze om met de stress, de emoties, de onverwachte momenten en wat maakt dat ze dit werk vaak al jaren met passie doen?

 

Ook vakinhoudelijke onderwerpen zoals opleiding tot ambulance professional, nieuwe ontwikkelingen, crisis resource management, traumazorg, verpleegkundige dilemma’s en samenwerking met politie/brandweer en andere ketenpartners zullen de revue passeren.

 

Ivo is met vooropleiding/specialisatie Intensive Care inmiddels vijftien jaar werkzaam op de ambulance in Amsterdam en werkt daarnaast als rapid-responder (solo eenheid) en docent-ontwikkelaar bij deze grote ambulancedienst.

 

 

Deze podcast is een eigen initiatief. De mening van de host of andere gasten  is niet automatisch de mening van de ambulancedienst of instelling waar deze persoon werkzaam is.  De ambulancedienst kan dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor uitspraken die een medewerker doet. De presentator is nergens zakelijk bij betrokken en er zal dan ook géén sprake zijn van een belangenconflict.